fbpx
Over ons
Baby Bubble spa
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veel gestelde vragen

Ja! Onze spa is exclusief voor jullie en je kleintje. Er zijn geen andere baby’s of ouders aanwezig. Kom je voor de Vriendjes Float dan is de spa ook exclusief voor jullie gereserveerd, elk kleintje heeft zijn eigen bad. Wij proberen altijd even tijd vrij te maken om de vriendjes gezellig samen in een badje te laten spelen. Door de privé setting kunnen we op het tempo van jullie kleintje de sessie uitvoeren en is er geen afleiding of prikkel van andere ouders met baby’s.

Helemaal! De doorsnede van zo’n ring is meestal negen centimeter, eentje minder dan het gemiddelde babyhoofdje en het kan een gewicht van twintig kilo drijvende houden.
Je hoeft je geen zorgen te maken dat je baby eruit zal glijden. Er wordt ook geen druk op het nekje uitgeoefend.

Je begint de babyfloat massage het best met een goed uitgeruste én gevoede baby.
We adviseren om je baby net voor de sessie te voeden, dit mag ook een extra voeding zijn. Een hongerige baby wilt vaak niet lang floaten. Na de sessie valt je baby waarschijnlijk in een lange, diepe slaap en kun je dus daarna je voedingsritme weer oppakken. Je baby krijgt veel prikkels tijdens een sessie, probeer daarom geen drukke activiteiten vóór of na de sessie te plannen, je baby raakt zodoende overprikkeld. Ook een slaapje overslaan óf je baby eerder op de dag minder voeding geven werkt juist averechts. Lekker zachte kledij helpen mee om het ontspannende gevoel extra lang te bewaren na de sessie.

Omdat je kleintje vaak niet lekker is na een vaccinatie, raden wij een bezoek aan Baby Bubble Spa af. Je baby mag ook niet gemasseerd worden binnen deze 24 uur. Bij griep of diarree raden wij een bezoek af. Is je baby (licht) verkouden dan heeft het geen nadelige invloed op de sessie. Bij twijfel raden we je aan telefonisch contact met ons op te nemen.

Hydrotherapie is een therapeutische oefenmethode in gezuiverd verwarmd water met een temperatuur tussen de 35 en 37 graden. Om te kunnen floaten maken wij gebruik van een drijfband en een speciale (CE-gekeurde) jacuzzi. Alle handelingen tijdens de sessie gebeuren onder deskundige begeleiding en onder toezicht van de ouder. Baby Bubble Spa is opgericht met als doel de baby’s motorische en mentale ontwikkeling te stimuleren, maar ook om een gezin een heerlijk moment samen te bezorgen.

De combinatie van nieuwe prikkels en de rustgevende omgeving stimuleert de motorische ontwikkeling, de autonomie én het zelfvertrouwen van een baby. Het bevordert de spierontwikkeling, het immuunsysteem, de ademhaling, de spijsvertering en de bloedsomloop. Het zorgt voor een beter slaapritme én blijkt een gigantische hulp in de strijd tegen krampjes en reflux. De zachte tegendruk van water en bubbeltjes, als ook de ritmische bewegingen van de massage, vergroten de longcapaciteit van kindjes en leren ze dieper ademen. 

 • Het water maakt licht.
 • Het water draagt.
 • Het verwarmde water ontspant en vermindert pijn.
Gaandeweg zal je de voordelen van Hydrotherapie – babyfloaten gaan merken bij je baby.
 • Vermindering van pijn (zoals bij darmkrampjes).
 • Vermindering van stijfheid (wordt vaak gezien bij een voorkeurshouding).
 • Verbetering van welzijn.
 • Vergroten van gewrichtsmobiliteit.
 • Vergroten van spierkracht.
 • Vergroten van uithoudingsvermogen.
 • Versterking van de spierontwikkeling.
 • Draagt bij aan de longcapaciteit.
 • Draagt bij aan de mentale ontwikkeling.
 • Helpt tegen krampjes.
 • Helpt tegen constipatie (verstoppingen).
 • Verbetert de motoriek (balans en coördinatie).
 • Verbetert het slapen.
 • Vermindering van stress van pasgeborenen (prematuren).
 • Werkt kalmerend.
 • Verminderd eczeem.
Vanzelfsprekend wordt in alle gevallen rekening gehouden met persoonlijke klachten of beperkingen. Actie en ontspanning worden daarom afgewisseld. Hydrotherapie – babyfloaten is voor het verlichten van klachten, maar wanneer je gewoon lekker kiest om je baby te laten bewegen in verwarmd water dan is Hydrotherapie-babyfloaten zeer aan te bevelen.

Wanneer je een afspraak hebt wordt je 5 minuten voor aanvang verwacht. Kom liever niet veel eerder omdat dan misschien nog een andere spa sessie bezig is en wij iedereen graag alle aandacht geven.

Allereerst maken we kennis met jou en je kleintje, voordat we van start gaan met de hydrotherapie behandeling. Tijdens dit moment is er een korte intake. In de baby spa ligt alles voor je klaar, een zwemluier, badcape, handdoeken en een ververst verwarmde jacuzzi bad.

Vervolgens mag je jouw baby uitkleden en dan is er een weegmoment.

Daarna krijgt je kleintje een speciale drijfband om en mag dan lekker dobberen in het verwarmde water.

Afhankelijk van de reactie van jouw baby, duurt de hydrotherapie 20-30 minuten. Wanneer je baby bekend is met floating en regelmatige een sessies bij ons volgt, kan je baby het floaten wel 30 minuten volhouden. Blijf altijd binnen handbereik van je kindje en houd hem of haar in de gaten. Tijdens het floaten kun je ook foto’s en filmpjes maken. Plaats je foto’s of video’s online dan vinden we het leuk als je Baby Bubble Spa in je bericht tagt. Na het floaten droog je jouw baby af en krijgt je baby een schone luier aan. Wij zorgen voor handdoeken en een lekkere badcape. Onder begeleiding van een gediplomeerde yoga en babymassage docent ga jij jouw baby zelf masseren.

We nemen tijdens de behandeling voldoende tijd voor jullie, samen kijken wij naar de behoefte van de kleine. 

Laat jouw baby genieten in warm gezuiverd water

Al onze badjes worden gevuld met gezuiverd en gereinigd water. Hier voegen wij geen chloor of andere chemische stoffen aan toe, omdat dit natuurlijk niet fijn is voor de babyhuidjes. In onze spa zetten wij hygiëne en comfort boven alles. Daarom gebruiken wij ook een speciaal waterfilter. Hierdoor wordt het (al gezuiverde) water uit de leidingen extra gereinigd en komen er zelfs de kleinste vuildeeltjes niet in het water terecht. Daarnaast worden de badjes na elk bezoek grondig gereinigd, zodat elke baby optimaal kan genieten van een heerlijk schoon badje.